Videobook

 

Kedves Kollégák!

 

Szeretettel meghívunk mindannyiótokat Ladányi Jánossal folytatott beszélgetésünkre február 24-én! Az eseményre online formában kerül sor.

 

Velünk élő "történelem" - Beszélgetés Ladányi Jánossal a nagyokról és a kirekesztettek esélyeiről

 

Ladányi Jánost senkinek sem kell bemutatni. Kutatásai, publikációi rengeteget tettek a szociális szakma fejlődéséért és azért, hogy feltáruljanak előttünk a társadalom mikrostruktúrái, valamint ne csak láthatóvá, hanem érthetővé is váljanak a szociális, gazdasági és területi/települési egyenlőtlenségek összefüggései.

Konklúziói természetesen nem mindig szívet melengetőek (ahogy könyveinek címe is mutatja – „Leselejtezettek“, „Hanyatló világok“, „Önpusztító nemzeti habitus“), sokszor húsba maróan fájóak. Hisz nem csak a világ, hanem szociálpolitikai rendszerünk igazságtalanságairól szólnak, leginkább azokról, akiket lehetőségük és hangjuk hiányában a peremre sodort a politika sokszor nem is annyira változó szele.

A mostani beszélgetésünk apropója legújabb könyve, ahol a neves szociológus saját élet- és szakmatörténtetébe ágyazottan ír sokrétű kutatási tapasztalatairól, a szociális tudományok neves képviselőihez fűződő kapcsolatáról és a rendszerváltozással kísért, de mégsem kacskaringós magyar zsákutcás szociálpolitikáról.

A szakma „fenegyerekének“ olyan visszatekintése ez, amelyet pályakezdőknek és életművüket átgondolóknak, szakmai hévvel rendelkezőknek és szkeptikusoknak is meleg szívvel ajánlunk.

A rendezvényre online formában kerül sor, melynek Zoom-linkjét az eseménynél fogjuk megosztani.

Az esemény időpontja: 2021. 02. 24. 17:00-19:00

A beszélgetés témáját adó könyv: https://bookline.hu/product/home.action...

 

Az esemény facebook-linkje: https://www.facebook.com/events/348844786196200  

 

Üdvözlettel:

a Hilscher Egyesület

 

Vieobook linkje hamarosan itt…