A munkadíj kiszámítása a következő teljesítmény-kulcs szerint történik: 

Az elindítás magában foglalja:

- A kiadott iskola pontos beazonosítását a katalógusban, s az értesítők kikérését

- Az évek és évfolyamok hibátlan kiválasztását a http://oktatas.uni.hu/ertesitorogzites.htmben leírt protokollnak megfelelően

- A keret hibátlan kitöltését

A tanulók adatainak kitöltésének elszámolása:

 

Munkaidőt írunk jóvá továbbá két esetben:

 

A munka ellenőrzésének költségeit a megbízó vállalja, viszont az ellenőrzés során mutatkozó hibák és hiányok pótlásának költségeit az adatrögzítőknek járó pénzből az ellenőrzést követően levonjuk.

 

A munkavállaló az adatrögzítést az OSZK ill. OPKM által biztosított számítógépeken végzi. Ha úgy ítéli meg, hogy a gépek száma és bizonytalan hozzáférhetősége munkáját akadályozza, akkor a megbízó által az OPKM-ben elhelyezett három gépre foglalhat magának gépidőt.

 

A munkavállaló az iskolákat külön mappákba/alkönyvtárakba rendezve gyűjti, és biztonságos tárolásukról maga gondoskodik. A gondoskodás azt jelenti, hogy a gépek fizikai károsodása, elveszése vagy vírustámadás esetén az adatrögzítő feladata, hogy saját postafiókjából vagy saját flash drive-járól, lemezéről az általa rögzített file-okat visszanyerje.

 

Az adatrögzítők minden hónap 15-én 21.00-ig alkönyvtáranként zippelt formában elküldik Tóth Julának az abban a hónapban elvégzett munkát. Tóth Jula a 15-én 24.00 óráig hozzá beérkezett file-ok alapján számítja ki a teljesítményt. Ha az adatrögzítő által időben feladott filet Jula  az elektronikus postarendszer hibája miatt – nem kapja meg, akkor az azt követő első elszámoláskor kerül elszámolásra.