Horthy Budapesten


2019 őszén száz éve szállta meg Horthy Miklós hadserege Budapestet.
2020 március 1- n pedig annak van évfordulója, hogy a Horthy tisztek által ellenőrzött parlament, melybe az 1918-as kormánypártok még ellenzéki képviselőket sem küldhettek kormányzóvá választotta őt. A megelőző évtizedeket jellemző - ha nem is maradéktalan, de Bécs, Prága, Berlin, Róma viszonyaival összevethető - világnézeti, vallási, egyházi pluralizmus súlyos sebet kapott. A magyar történelem e korszaka történettudósok, kulturális antropológusok, filozófusok, jogászok, szociológusok, theológusok, politológusok érdeklődésének tárgya ma is.
A hangsúlyozottan multidiszciplináris konferenciára - mely persze a Horthy korszak világnézeti, vallási, egyházi viszonyaira komplexen kiterjed, de elsősorban a korábbi liberális rendszer felszámolódására kíván fókuszálni - minden érdeklődőt várunk. A részvétel ingyenes, regisztrációt nem igényel.

Előadással jelentkezni ide kattintva lehet:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeazTYDc2UzJ619AtXfomZJnVftUndDawTtpQTeYFgFLq5lAw/viewform

(ha a kattintás nem sikeres, másolja a böngésző parancssorába)


A konferencia helyszíne: WJLF, Budapest VIII, Dankó utca 11 Kline terem

Közlekedés: http://oktatas.uni.hu/Dankoutca.htm

Időpont: 2020.03.01 , vasárnap (2019.11.03-ról halasztódik ide)

(Ha a jelentkezők száma 8 alatt marad, a konferencia délutánra korlátozódik, 8-14 előadás esetén reggeltől estig tart az ülés. Több jelentkező esetén párhuzamos szekciók lesznek.)

A konferencia honlapja: http://oktatas.uni.hu/20191103.htm

szervező: WJLF, Nagy Péter Tibor